De aarde wordt bedreigd

En jij kunt haar redden, maar nu echt!

Als passagiers van ruimteschip aarde staan we voor een moeilijke opdracht, want we moeten onze kwetsbare bol gaan redden. Jij wilt meehelpen aan de reddingsoperatie maar je vraagt je af: Wat kan ik doen? Waar moet ik beginnen?

Op deze pagina maak je kennis met verschillende duurzame superhelden. Mensen die ieder op hun eigen manier proberen de wereld een beetje mooier te maken. 

Wil je een actieve bijdrage leveren aan ons platform?

Wat is mijn impact?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel impact jouw manier van leven heeft op de aarde? Vul de voetafdruktest van het Wereld Natuur Fonds in en bepaal op welke heldendaden jij je moet richten.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen 

Eén ding is zeker: we kunnen de aarde niet alleen redden. Maar met alle superhelden bij elkaar zijn we tot grootse dingen in staat. 193 wereldleiders van de Verenigde Naties hebben 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (DO’s) benoemd. Deze doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Je leert er meer over op www.sdgnederland.nl

 

Wij, wij mensen, afkomstig van dezelfde moleculen van één enorm krachtige ster die is ontploft. Wij, die over miljarden jaren zijn geëvolueerd. Het leven, dat zijn wij. Wij, de mensheid, zijn zo sterk dat we de aarde kunnen redden. Maar we kunnen haar ook vernietigen. Een bijdrage, hoe klein dan ook, is belangrijk.

Wubbo Ockels - Esa-Astronaut 1985-1986

Ontmoet hier duurzame superhelden