Scholen
het perfecte Schooluitje

Columbus is een filmtheater, gevestigd in een bolvormig gebouw. Het gebouw huisvest drie zalen, waarvan het earth theater de hoofdzaal is. Deze zaal beschikt over heel bijzondere projectievlakken, die nergens anders ter wereld te vinden zijn en die de mogelijkheid bieden op een heel andere manier naar zaken te kijken, om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. De programma’s die Columbus biedt, geven een nieuw perspectief, door telkens dieper op het onderwerp in te gaan. Vaak hebben de programma’s een relatie met onze aarde In het auditorium worden ook films van National Geographic vertoond in 3D-kwaliteit.

In schooljaar 2016/2017 & 2017/2018 presenteert Columbus twee producties in het earth theater. In “EARTH” ervaren de leerlingen wat slechts 500 personen op deze aarde eerder ervaren hebben: een blik op onze aardbol vanuit de ruimte.

In “ZWART” duiken leerlingen onder de Limburgse aardbodem in de verborgen wereld van de mijnwerker.

De programmering van het National Geographic Theater varieert regelmatig. De afdeling Reserveringen kan u meer vertellen over het aanbod en kosten voor onderwijs. Uw bezoek aan Columbus kunt u ook via het Continium boeken.

Onderwijsaanbod